Η Μίλι, η Μόλι και η πρώτη τους μέρα στο σχολείο (ebook)

 

«Οι δύο αχώριστες φίλες, η Μίλι και η Μόλι, τα δύο κορίτσια που έχουν διαφορετικό χρώμα, αλλά νιώθουν το ίδιες,  ήρθαν για να μας πάρουν μαζί τους στον ευαίσθητο κόσμο τους και να μας διδάξουν την αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα από βαθιά ανθρώπινες ιστορίες που μπορούν να συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους. Η τάξη του σχολείου τους αποτελείται από παιδιά όλων των φυλών και διαφορετικών κοινωνικών ομάδων. Τα ερεθίσματα που έρχονται είναι πολλά και η δασκάλα τους προσπαθεί να περάσει τα καλύτερα δυνατά μηνύματα, ακόμα και όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Σ” αυτή την ιστορία τα κορίτσια πάνε πρώτη μέρα στο σχολείο και όταν επιστρέφουν εκπλήσσονται από το γεγονός της γέννας της γάτας της Μίλι.»

Για να διαβάσεις το βιβλίο πάτα κλικ στην εικόνα ή εδώ.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η κουκουβάγια και η πέρδικα

Διαβάζουμε το παραμύθι!

 

Μια μέρα συνάχτηκαν όλα τα πουλιά και συμφώνησαν να βάλουν τα παιδιά τους στο σχολείο να μάθουν γράμματα. Ήβραν και δάσκαλο και τον διόρισαν. Άνοιξε το σχολείο κι επήραν τα παιδιά τους και τα έγραψαν.
  Ύστερα από λίγες μέρες, μερικά παιδιά πήγαν στο σχολείο και δεν ήξεραν το μάθημά τους. Ο δάσκαλος τα άφησε νηστικά το μεσημέρι. Μέσα στα παιδιά που έμειναν τιμωρία ήταν και το παιδί της κουκουβάγιας.
  ......................................

Πρώτη μέρα στὸ σχολειό

«Τόση βιάση καὶ σπουδή;
Γιὰ ποῦ πᾶς, καλὸ παιδί;
Κίνησες νωρὶς-νωρὶς
καὶ τρεχάτος προχωρεῖς;

Στάσου δὰ νὰ διασκεδάσεις
μὲ τὶς ὀμορφιὲς τῆς Πλάσης!
Κόψε ἀπ᾿ τὰ περβόλια πάλι
τοῦ χινόπωρου τὰ κάλλη!»

...................................

Περισσότερα ΕΔΩ!

Ο Πιπ πάει σχολείο!

Αθηνά Ασαριώτη

Λίγα λόγια για τον/την συγγραφέα

Δωρεάν

 

Το συγκεκριμένο ebook παραμύθι διανέμεται δωρεάν. Είναι ένα μικρό παραμύθι για τις πρώτες μέρες των παιδιών του Νηπιαγωγείου και της Α' Δημοτικού. Στόχος του είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στο χώρο του σχολείου. Ο Πιπ φοβάται να πάει σχολείο χωρίς να ξέρει το γιατί. Άραγε θα καταφέρει την πρώτη μέρα του σχολείου να είναι χαρούμενος; Περιέχει και δραστηριότητες.