Κανόνες στην τάξη

Τις πρώτες μέρες της σχολικής ζωής των παιδιών διαπιστώνουμε μαζί με τα παιδιά την ανάγκη κανόνων που θα χρησιμοποιούνται στην διάρκεια της σχολικής μέρας . Στην πρωινή κουβεντούλα στον κύκλο μαζί με τα παιδιά συζητάμε για του κανόνες που είναι σημαντικοί και εστιάζουμε περισσότερο στο ότι  περιμένουμε ήσυχα την σειρά μας ,  σηκώνουμε το χέρι μας , όταν θέλουμε να μιλήσουμε, τα μάτια μας και τα αυτιά μας προσέχουν τον ομιλητή κ.α

Ένας τρόπος για υπενθύμιση των κανόνων  είναι να φτιάξουμε διάφορες ταμπέλες με εικόνες  που αντιστοιχούν στους κανόνες που εκείνη την περίοδο προσπαθούμε να μάθουμε. Σηκώνοντας μια ταμπέλα τα παιδιά ξέρουν τι να κάνουν . Την ίδια ταμπέλα μπορούν να την δείχνουν σε συμμαθητές τους  που διαπιστώνουν ότι δεν ακολουθούν τους κανόνες για υπενθύμιση. Είναι ακόμα ένας τρόπος να αποφύγουμε τις φωνές  μέσα στην τάξη καθώς αρκεί για υπενθύμιση απλά να σηκώσουμε μία ταμπέλα.

tampeles

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μία σχολική τάξη στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς σημαντικό είναι να ισχύουν κάποιοι βασικοί κανόνες συμπεριφοράς . Κανόνες λογικοί ,  ρεαλιστικοί, σταθεροί, με συνέπειες αλλά  και ανταμοιβές για τους μαθητές. Μία ιδέα είναι οι ταμπέλες με εικόνες και οδηγίες που υπενθυμίζουν στα παιδιά το τι πρέπει να κάνουν .

 

 

 

 Για τις ταμπέλες με τα επίπεδα φωνής... κλικ ΕΔΩ!

kanones2

kanones toualetas